Επίσημο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων / Official online book of condolences

Eκφράζουμε τον συγκλονισμό και την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο, αδόκητο και σκληρά πρόωρο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου. Διερμηνεύουμε αισθήματα οδύνης και πένθους που διακατέχουν ολόκληρο τον κόσμο της Κύπρου, την ώρα που μας φεύγει ένας άνθρωπος που λάμπρυνε με την παρουσία και την προσφορά του τη δημόσια ζωή του τόπου μας. Αυτή τη σκληρή ώρα, της τόσο ξαφνικής και αναπάντεχης απώλειας, η οδύνη σμίγεται με την υπερηφάνεια της ηγεσίας, των μελών και των φίλων του κόμματος μας που μια τόσο ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα, όπως ήταν ο εκλιπών Υπουργός Άμυνας, υπηρέτησε και ανέδειξε με τη δράση του την παράταξή μας.

Προσηνής, καλοσυνάτος και εκλεπτυσμένος, ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που πέτυχε με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο, μαζί με το λειτούργημα της πολιτικής. Ο Τάσος ήταν σοβαρός, μεθοδικός, διαλλακτικός και μετριοπαθής πολιτικός, που ήξερε να υπηρετεί αρχές και να στέκεται σε αξίες. Πιστός και αφοσιωμένος αξιωματούχος, ήταν πάντα σαφής και καθαρός, αθεράπευτα αντίπαλος του λαϊκισμού, αποφεύγοντας σταθερά τις εντάσεις και την οξύτητα. Αποτέλεσε ένα μοναδικό υπόδειγμα πολιτικού.

Με τη δράση του, ο Τάσος Μητσόπουλος εξύψωσε τον πολιτικό μας πολιτισμό. Είχε ένα μοναδικό τρόπο και βρήκε την ισορροπία να είναι ταυτόχρονα πολίτης της Ελλάδας και της Κύπρου. Συνέδεσε την ζωή του με την κοινή Ευρωπαϊκή πορεία ολόκληρου του Ελληνισμού, μέσα από την πλούσια δράση του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την Νέα Δημοκρατία, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα Υπουργεία Συγκοινωνιών και Έργων και Άμυνας της Κύπρου κατά την Υπουργική του θητεία.

Για μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό ήταν ο Τάσος μας, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ο βουλευτής, ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος, ο Υπουργός μας. Ο άνθρωπος που συνέθετε και αποφόρτιζε τις εντάσεις. Πράος, ως ταπεινός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάσχιζε για να προσδίδεται ουσία στην πολιτική διεργασία. Ο πολιτικός που με το ήθος και την αξιοπρέπεια του, προσέδιδε πρόσθετη αξία στην παράταξή μας. Αυτό το ήθος και η ευπρέπειά του, είναι και η μεγάλη του πολιτική κληρονομιά σε εμάς.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στη σύζυγό του Κατερίνα και στα δυο παιδιά του, στον πατέρα του Άρη, στην αδελφή του Ευαγγελία, όπως και σε όλη την οικογένεια του, τους δικούς του και δικούς μας ανθρώπους που περνούν αυτή την αβάσταχτη δοκιμασία. Θέλουμε να νοιώθουν ότι θα είμαστε δίπλα τους.

Ο Τάσος Μητσόπουλος αφήνει μια έντονα θετική αύρα και την ανεξίτηλη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της Κύπρου. Αποτελεί μια τεράστια και δυσαναπλήρωτη απώλεια για όλους μας.

Η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια.

Δημοκρατικός Συναγερμός


Αφήστε το μήνυμά σας / Leave your Message

Η Ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.
Your email address will not be published. Required fields are marked with (*).

*

Μηνύματα / Messages (3,369)

 • ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ March 27, 2014 - 9:20 pm

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΙΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ….ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ… ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.
  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !!!

 • ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΔΡΙΩΝ March 27, 2014 - 5:12 pm

  Εκφράζουμε βαθιά οδύνη για τον τόσο πρόωρο και αδόκητο χαμό του αγαπημένου μας Υπουργού. Τα πιο θερμά και ειλικρινής μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, παιδιά και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει. Αιωνία σου εις μνήμη.

 • Elena March 27, 2014 - 3:41 pm

  Αιωνία η μνήμη του. Καλό ταξίδι…

 • ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΩΝΑΣ March 27, 2014 - 3:22 pm

  Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας και σύσσωμη η Κοινότητα συμμετεχει στο βαρύ πένθος για τον αδόκητο χαμό του ΑΞΙΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. Η απώλεια είναι τεράστια τόσο για την οικογένεια του αλλά και για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Ευχόμαστε την παρηγοριά του Υψίστου για την οικογένεια του και για όλους τους άλλους να ακολουθήσουν το φωτεινό του παράδειγμα. Καλό Παράδειστο Τάσο μας.

 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ March 27, 2014 - 11:54 am

  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΣΟ!ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

 • Ανδρέας Κ Ανδρέου March 27, 2014 - 11:40 am

  Αγαπημένε μου Τάσο,
  Θέλω να με συγχωρέσεις αν καθυστέρησα να γράψω κάτι για σένα,
  όμως η ψυχή και το μυαλό μου αρνούνται πεισματικά να δεχτούν
  τον αιφνίδιο,αδόκητο και σκληρά πρόωρο θάνατό σου.
  Άλλωστε τι να προσθέσω στα τόσα που έχουν λεχθεί για το ήθος,
  την πραότητα,την ευγένεια,την αξιοπρέπεια,το ακέραιο του χαρακτήρα που
  σε διέκριναν πάντα.
  Προτροπή μόνο σε όλους:
  ”να πάρουμε μια σταγόνα απ’το αίμα σου να καθαρίσουμε το δικό μας,
  να μην μπορέσει πια ποτές να το ξεθωριάσει ο φόβος”
  Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μου φίλε.

  ΑΝΔΡΕΑΣ Κ ΑΝΔΡΕΟΥ
  ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

 • ΝΙκος Προκομμενος March 27, 2014 - 10:53 am

  Τάσο Μητσόπουλε,

  Πού βρήκες τον χρόνο να μεταλαμπαδεύσεις τόση ωριμότητα σε ένα μικρό κορίτσι;

  Πότε πρόλαβες μέσα στην ψυχοφθόρα τριβή της πολιτικής να σμιλεύσεις ένα τέτοιο χαρακτήρα στον γρανιτένιο βράχο της εφηβείας;

  Μα πάνω από όλα πώς τους έμαθες να αντιμετωπίζουν με τόσο μεγαλείο καρδιάς και σεβασμό ακόμη και τον θάνατο;

  Περίμενες την αυριανή παρέλαση για να καμαρώσεις σημαιοφόρο τον γιο σου.

  Αντί αυτού, η περηφάνια έγινε σύννεφο και σκέπασε, βγαλμένο από την ψυχή της κόρης σου, την δική σου παρέλαση για την γειτονιά των αγγέλων .

  Πιο περήφανος δεν θα μπορούσες να φύγεις.

  Καλό ταξίδι…

 • Άντρη Παπαζησίμου March 27, 2014 - 9:49 am

  ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΑΣΟ
  ΄Εφυγες τόσο νωρίς και άφησες της αγαπημένη σου σύζυγο, τα λατρεμένα σου παιδιά, τον πατέρα σου και την αδελφή σου και όλη τη Κύπρο που τόσο αγάπησες ορφανούς.
  Φαίνεται ο Θεός όταν μέτρησε τους αγγέλους είδε πως αυτός ο ΄Αγγελος λείπει από τον ουρανό και πως βρίσκεται στη γη. ΄Ετσι σε πήρε κοντά του στη γειτονιά των αγγέλων. Τώρα θα βρίσκεσαι μαζί με την πολυαγαπημένη σου μητέρα στη γειτονιά των αγγέλων.
  Τώρα ο Τάσος θα βρίσκεται στον παράδεισο και θα διδάξει τι θα πει αγάπη, χαμόγελο, και καλή καρδιά. Δεν γνώρισα από κοντά τον Τάσο αλλά πάντα τον θαύμαζα για την ευγένεια, την καλοσύνη, την ανθρωπιά, την απλότητα, το ήθος, τις αξίες και τα ιδανικά, την αγάπη προς την πατρίδα και το ακούραστο χαμόγελο.

  ΄Αντρη Παπαζησίμου
  Κατερίνα μου, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ο Θεός να σου δίνει κουράγιο και δύναμη ν’ ανέβεις το γολγοθά. Να σταθείς βράχος δίπλα στα παιδιά σου όπως σε ήθελε πάντα ο Τάσος. Να νοιώθεις περήφανη που έζησες πλάϊ σ΄ αυτό τον υπέροχο άντρα με τις τόσες αξίες και χαρίσματα. Η κληρονομιά που σας άφησε είναι ανεκτίμητη.
  Ο Τάσος θα σας βλέπει από ψηλά. Θα είναι δίπλα σε κάθε σας στιγμή να σας προσέχει από κει πάνω όλους μαζί. Θα σας συμβουλεύει και θα σας καθοδηγεί. Και αν θελήσεις κάτι να του πεις τα μάτια σήκωσε ψηλά για να τον δεις.
  Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον πατέρα του ’Αρη και την αδελφή του Ευαγγελία που είμαι σίγουρη παρά τη θλίψη και τον πόνο που νοιώθουν θα σταθούν δίπλα σου στο δύσβατο δρόμο που θα διαβείς.
  Ο ΄Ανθρωπος δεν πεθαίνει όταν κλείσει τα μάτια του. Πεθαίνει όταν πάψουν να τον σκέφτονται και να τον αγαπούν. Μπορεί μακρυά μας να έφυγες μπορεί αλλού να πήγες μα στη ματιά μας είσαι φως και στην καρδιά γλυκός παλμός. Θα ζει ότι άφησες στο πέρασμα σου ωραίο. Για μας δεν πέθανες πεθαίνει όποιος ξεχνιέται. ΄Ανθρωπος με τις χάρες σου ποτέ δεν λησμονιέται. ΄Απ΄ όπου πέρασες άφησες το όνομα σου και με την κεφαλή ψηλά άφησες τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου.
  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΣΟ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΓΑΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ.
  ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.
  ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

 • Trevor Barker March 27, 2014 - 9:25 am

  ‘We were deeply saddened at Avanti to learn of the Minister’s passing and we would like to express our sincere sadness and sympathies to his family at this difficult time. All who knew him regarded him with respect and admiration. His support in developing our business in Cyprus was greatly appreciated . We here are all saddened by his passing. He will be greatly missed.’

 • Μαρία Στεφανίδου March 27, 2014 - 12:23 am

  Ξέρω ότι δεν είναι σωστό να ρωτούμε τον Θεό “γιατί”,
  αλλά με τον χαμό του Τάσου μας, αν μπορούσα να σταθώ μπροστά
  στον Θεό θα τον ρωτούσα με όλη την δύναμη της φωνής μου, ΓΙΑΤΙ ?

  Τάσο μου, πρέπει να είσαι στην αγκαλιά της Θείας Ελέγγος και ΜΟΝΟ αυτό είναι η παρηγοριά μου.

  Η Παναγία να δίνει δύναμη στην Κατερίνα μας, τα παιδιά,
  τον θείο Αρη και την Βαγγέλο μας.

 • Μαργαρίτα Καρατζιά Ηροδότου March 26, 2014 - 11:51 pm

  Είχα την τύχη να σε γνωρίσω από κοντά. Ήσουν φίλος του πατέρα μου και ήμουν φανατική ψηφοφόρος σου στις βουλευτικές εκλογές. Η Κύπρος έχασε έναν έντιμο πολιτικό, έναν ΑΝΘΡΩΠΟ με ήθος και αξιοπρέπεια. Καλό ταξίδι Τάσο, καλό παράδεισο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

 • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ March 26, 2014 - 11:05 pm

  Καλη Ανασταση φιλε και συνστρατιωτη Τασο Μητσοπουλε οπου η τυχη μας εφερε να υπηρετησουμε μαζι στην βασικη εκπαιδευση στην τριπολη το 1995 στην αεροπορια και να γινουμε αχωριστοι .Ανθρωπος, αυθεντικος ,εντιμος ,ακεραιος, αρχοντας ,ακουραστος ,ερωτευμενος με την ελλαδα και ταγμενος στο οραμα για μια εντιμη λυση του κυπριακου,φιλος,μοναδικος,χριστιανος.Να ειστε σιγουροι εκει στον Δημοκρατικο Συναγερμο οτι η κυπρος εχασε τον Μελλοντικο Ηγετη της ,ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ να το καταλαβεται και αργησαται πολυ να τον εμπιστευτειται .Καλη Αναπαυση αγαπητε μου φιλε και καλη δυναμη στην γυναικα σου και τα παιδια σου και να εισαι σιγουρος οτι η μνημη σου θα ειναι αλησμωνητη για ολους εμας που σε γνωρισαμε .ΑΘΑΝΑΤΟΣ Με πολυ Εκτιμηση Οικογ.ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

 • Ανδρέας Δράκος March 26, 2014 - 9:31 pm

  Αιώνια θα είναι η μνήμη σου. Ο Θεός θα αναπαύσει τη ψυχή σου και θα παρηγορήσει την οικογένεια σου. Καλό Παράδεισο, καλή αντάμωση.

 • Χρίστος Τσίγκης March 26, 2014 - 9:00 pm

  Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο χαμό ενός φίλου, ενός εξαιρετικού πολικού, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στη νεότερη ιστορία του ΔΗΣΥ αλλά και του τόπου μας.

  Ο Τάσος Μητσόπουλος άφησε τη δική του σφραγίδα για το ήθος του και την μετριοπάθεια του.
  Ο καθαρός του πολιτικός λόγος και η πολιτική του άποψη και θέση κέρδιζε το σεβασμό όλων.

  Όλη η “σύντομη” διαδρομή του ταυτίστηκε με την πολιτική, αναβαθμίζοντας το πολιτικό λόγο και τις πράξεις, οδηγημένος από την αγάπη του για την πατρίδα μας, υπηρετώντας την στο έπακρο.

  Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου, στην οικογένεια του, στους οικείους του και στην ευρύτερη οικογένεια του Δημοκρατικού Συναγερμού.

 • Γιώργος Γιάλλουρος March 26, 2014 - 8:55 pm

  Χάθηκε ένας πολιτικός με ήθος και εντιμότητα. Χάθηκε η καθαρότητα της πολιτικής σκέψης που έκφρασε ο Τάσος Μητσόπουλος. Μια πολιτική σκέψη που ήταν μακριά από μικροπολιτική και λαϊκισμό. Η πατρίδα χρειαζόταν τον Τάσο Μητσόπουλο σε αυτές τις ώρες της κρίσης αξιών και απαξίωσης των πολιτικών. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να δίνει κουράγιο στην οικογένεια.

 • ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ March 26, 2014 - 7:35 pm

  ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ

  ΟΙ ΛΑΙΟΝΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ 117Β

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ 117Β

 • Vladivalia March 26, 2014 - 6:57 pm

  Κανενας δεν πιστεψε πως εφυγε ενας αετος, ενας τολμηρος ανθρωπος.Εφυγες νωρις και μας διδαξες ολα αυτα τα καλα που μας βοηθουν στη ζωη .Παρολο που δεν σε ηξερε μερικος κοσμος καταλαβε με ολα αυτα που σου λενε πως εισαι ενας αξιος ανθρωπος..Εισαι ενας αετος, γερος και δυνατος.Εισαι και εισαι για παντα στις ψυχες μας ο καλυτρος πολιτικος ,ο καλυτερος ανθρωπος που εδινε συμβουλες και ελεγε τα καλυτερα λογια αλλα ο Θεος ηθελε να εισαι κοντα του ,μαζι του .Εμεις θα σε τιμουμε και θα σε αγαπουμε και θα εισαι παντα σις ψυχες μας.

  Σου ευχομαστε ολοψυχα μας να εχεις καλο παραδεισο και να ειναι ελαφρυ το χωμα που θα σε σκεπασει.

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΥΖΙΝΟΥ March 26, 2014 - 5:47 pm

  Τάσο μου,κεραυνός εν αιθρία ο αιφνίδιος θάνατος σου..Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως σε χάσαμε τόσο νωρίς.Έφυγες την ώρα της ωριμότητας σου και της αποτελεσματικής σου δράσης.Είχες τόσα πολλά να προσφέρεις ακόμα.Στο πρόσωπο σου βλέπαμε το μελλοντικό πρόεδρο του δύσμοιρου αυτού τόπου.Ήσουν ξεχωριστός,αγνός ιδεολόγος με πράο λόγο,ήθος και λεπτή ευγένεια.Αγαπήθηκες από όλους του πολίτες και πολιτικούς, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.Η καθολική αναγνώριση σου είναι η καλύτερη ανταμοιβή σου…Το όνομα σου η καλύτερη κληρονομιά στα παιδιά σου! Ράγισαν οι καρδιές στο άκουσμα του αποχαιρετιστηρίου λόγου της Χαράς σου..αλήθεια πότε πρόλαβες να της μεταλαμπαδεύσεις όλα όσα εσύ πρέσβευες την τόση αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Καλό παράδεισο να έχεις Τάσο μου.Είθε ο θεός να σε κατατάξει ανάμεσα σε Αγγέλους και Αγίους!
  Κατερίνα μου κουράγιο,κρατήσου γερά, βράχος δίπλα στη Χαρά και τον Άρη σου.Να νοιώθεις ευλογημένη που ο Θεός σε αξίωσε να ζήσεις μαζί με τον Τάσο Μητσόπουλο.Νάσαι περήφανη και δυνατή.Πάλεψε για τα παιδιά σου.
  Κύριε Άρη μου κουράγιο,δύναμη,να νοιώθετε πάντα περήφανος για τον αείμνηστο γιό σας.

  Σας σκέφτομαι συνέχεια…Παναγιώτα Σύζινου

 • Κούλα March 26, 2014 - 4:49 pm

  Άγγελος στη ζωή , άγγελος στον Παράδεισο. Χάσαμε ένα δικό μας Άνθρωπο. Αιώνια ας είναι η μνήμη σου.

 • Γιάννης Αριστείδου March 26, 2014 - 3:31 pm

  Με βαριά καρδία θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του υπουργού μας που έφυγε τόσο νωρίς.
  Μετά θάνατον γνώρισε ο κυπριακός λαός τον άνθρωπο Τάσο Μητσόπουλο και τον ενθρόνισε στην καρδία του, παρόλο που εκ των προτέρων πίστευε στην εντιμότητα του και στις ενέργειες του που στόχευαν σε μια καλύτερη Κύπρο.
  Αυτές είναι οι σκέψεις του λαό μας που μέσα από την απώλεια του Τάσου θέλει να δώσει σε όλους τους πολιτικούς του τόπου μας το μήνυμα πως είναι καιρός να σκεφτούν ορθά και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, να συνεργαστούν και να συμβάλουν στην εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης για το καλό του τόπου μας
  Με μεγάλη εκτίμηση
  Οικογένεια Αριστείδου – “Μύλος” Κακοπετριά

 • Χρυσούλα Αθανασιάδου από την Κυθρέα March 26, 2014 - 2:00 pm

  Αγαπημένη μου Κατερίνα,

  Η μάμα μου Χρυσούλα και εγώ, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια για το χαμό του αγαπημένου

  σου συζύγου. Σαν να ήταν χθες που σε θυμόμαστε νυμφούλα δίπλα του όταν δεχόσασταν συγχαρητήρια

  την ημέρα του γάμου σας στο ξενοδοχείο στην Λάρνακα.

  Είμαστε σίγουρες ότι ο Θεός θα σου δώσει τη δύναμη και το κουράγιο να προχωρήσεις στη ζωή σου μαζί

  με τα 2 σου αγαπημένα παιδιά. Η μάμα σου Ανθούλα και ο πεθερός ΄Αρης αναμφίβολα θα σταθούν δίπλα

  σου σαν βράχοι να σε στηρίξουν στο αναπάντεχα δύσκολο δρόμο της ζωής σου που θα ακολουθήσει.

  Αναμφίβολα είσαι πολύ περήφανη που είχες δίπλα σου ένα τέτοιο σύζυγο, ένα άνθρωπο με ψηλό ήθος, και

  πολύ καλός οικογενειάρχης. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Ο Θεός να φωτίσει εσένα, την μάμα σου,

  τον πεθερό σου, να πορεύσετε μαζί οικογενειακά δεμένοι στη ζωή πλήρως επικεντρωμένοι στα δύο παιδιά

  σου.

  Με πολλή εκτίμηση,

  Χρυσούλα και Ειρήνη Αθανασιάδου (από την Κυθρέα)

 • Κώστας Γιαννικόπουλος March 26, 2014 - 1:26 pm

  Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος. Χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά θεωρώ ότι έφυγε τόσο ξαφνικά σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη συγκυρία για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

 • ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ March 26, 2014 - 1:23 pm

  Προσπαθώ ακόμη δεν το χαράει το μυαλό μου, προσπαθώ να βρω ένα γιατί? Φαίνεται ο Θεός διαλέγει τους καλούς και σε ήθελε κοντά του. Είμαι από της τυχερές που σε γνώρισα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα πόσο ευγενικός, καλότροπος, ευχάριστως, … Καλό σου ταξίδι δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!

 • Νικόλαος Στρατίκης March 26, 2014 - 12:49 pm

  Καλό παράδεισο ευπατρίδη πολιτικέ και πάνω από όλα καλέ μου άνθρωπε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ελληνικής γης που θα σε σκεπάσει. Καλή παρηγοριά σε όλους τους οικείους σου. Τρίκαλα, Ελλάδα

 • Οικογένεια Θωμαΐδη March 26, 2014 - 12:41 pm

  Η Κύπρος έχασε ένα νέο τίμιο και άξιο πολιτικό . Θέρμα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
  Είθε τα παραδείγματα του να τα ακολουθήσουν όλοι οι πολιτική της Κύπρου.

 • ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ March 26, 2014 - 12:32 pm

  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
  ΑΠΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.
  ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ – ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ!

 • Λούης Σιαμτάνης March 26, 2014 - 12:16 pm

  οι αναμνήσεις από τα φοιτητικά μας χρόνια στην Αθήνα θα μας συντροφεύουν όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί σου.Από τότε φαινότανε πόσο διαφορετικός ήσουνα.Οξυδερκής,ηθικός μα πάνω απ’όλα ΕΛΛΗΝΑΣ.Νοιώθω ιδιαίτερα τυχερός που σε γνώρισα φίλε Τάσο.Καλό σου ταξίδι & καλό Παράδεισο.

 • Λογγίνος Παναγή March 26, 2014 - 11:59 am

  Έντιμότητα, ταπεινότητα, φιλοπατρία: τρεις σπάνιες αρετές στην εποχή μας οι οποίες χαρακτήριζαν τον πολιτικό και άνθρωπο, Τάσο Μητσόπουλο. Αιωνία του η μνήμη.

 • ELEFTHERIA KIMITRI March 26, 2014 - 11:30 am

  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΣΟ ΜΟΥ…..ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ…ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!! Αγαπημένε μου φίλε ΤΑΣΟ,
  Αρνούμαι να πιστέψω ότι έφυγες.
  Αφού υπάρχεις στη σκέψη μου, στην καρδιά μου, υπάρχεις ανάμεσά μας, εκεί στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Το χαμόγελο και η καλοσυνη σου, έδινε σε όλους μας δύναμη και κουράγιο να δουλεύουμε γι’ αυτά που μας ένωναν. Για το όραμα, το σκοπό, το στόχο. Για το καλό της παράταξής μας, μα πάνω απ’ όλα για τη σωστή λύση του εθνικού μας προβλήματος. Είσαι ο δικός μας ΤΑΣΟΣ , που και στις πιο δύσκολες στιγμές μάς χάριζες χαρά με τη γλυκητατη σου μορφη. Ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα πρόδιδες τα πιστεύω και τα ιδανικά του ΔΗ.ΣΥ., ότι πάλευες γι’ αυτά μέχρι και την τελευταία σου στιγμή. Είσαι πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς. Όσοι είχαμε την τιμή και τη χαρά να σε γνωρίσουμε από κοντά, εκτιμήσαμε το ήθος, την εργατικότητα, τη μετριοφροσύνη σου. Εκτιμήσαμε και αγαπήσαμε τον αγωνιστή, τον πολιτικό, τον άνθρωπο, το φίλο, τον συζυγο. τον πατέρα
  Αγαπημένε μας ΤΑΣΟ χάθηκες τόσο άδικα και τόσο απρόσμενα που δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το χαμό σου. Όμως, σίγουρα, όλοι νιώθουμε μιαν απουσία και ένα κενό που δεν περιγράφεται με λόγια. Και είναι μόνο η αρχή… Όσο περνάει ο καιρός, η απώλεια και το κενό θα μεγαλώνουν, το δάκρυ μπορεί κάποτε να στεγνώσει, το κενό όμως δεν θα γεμίσει ποτέ ξανά.
  Τα λόγια βγαίνουν δύσκολα τούτη τη στιγμή. Ό,τι και να γράψω, ό,τι και να πω, δεν πρόκειται να σε φέρει πίσω, ούτε να απαλύνει τον πόνο που νιώθω εγώ και όλοι σου οι φίλοι. Ένα πράγμα μόνο θα σου πω: Θα μείνεις για πάντα μέσα στην καρδιά μας. Θα είσαι ο άνθρωπός μας. Για μένα θα εισαι ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ μου οπως σε αποκαλούσα πάντα……

  Καλό σου ταξίδι…Καλή αντάμωση…

 • ΚΡΙΣΤΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ March 26, 2014 - 11:18 am

  Ο Τάσος Μητσόπουλος διακρίθηκε για το ήθος, την ανθρωπιά, την αγάπη του προς το συνάνθρωπο, το σεβασμό της αντίθετης άποψης, δηλαδή όλα αυτά που συνθέτουν τον Πολιτικό Πολιτισμό.

  Κρίστης Χασάπης
  Πρόεδρος Δ.Σ. Τράπεζας Κύπρου

 • elenitsa eleftheriou March 26, 2014 - 11:13 am

  Αξιοτιμε κ. Υπουργε,

  Το καμαρι σας, η Χαρα σας, εξεπληξε το κοσμο ολο με τα τοσο ωραια λογια με τα οποια σας αποχαιρετησε,
  αλλα περισσοτερο με το κουραγιο και τη ψυχικη δυναμη με το οποιο αντιμετωπισε αυτη τη μεγαλη τραγωδια
  που βιωσε σε μια τοσο τρυφερη ηλικια.
  Αρης σας,σταθηκε διπλα στην αδελφη και τη μανα του σαν πραγματικος ανδρας και προστατης της οικογενειας.
  Σε καμια στιγμη δεν αφησε τον εαυτο του να δακρυσει για να μη στεναχωρεσει κανενα αλλα για να στειλει και
  σε σας το δικο του μηνυμα. Οτι θα σταθει στο υψος του ονοματος που κληρονομησε.
  Αλλα και η γλυκητατη σας συζυγος, βραχος και υποδειγμα σας τιμησε οπως σας αξιζε.
  ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

 • ΧΛΟΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ March 26, 2014 - 10:59 am

  ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΤΑΣΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ.

 • Πάμπος Χριστοδουλίδης March 26, 2014 - 10:44 am

  Αν και δε σε γνώρισα ποτέ σε θαύμαζα για την ανθρωπιά και την ειλικρίνια σου. Ήσουν και θα είσαι ένας πραγματικός ηγέτης. Μακάρι να παραδειγματιστούν και άλλοι σε αυτό το τόπο με το δικό σου χαρακτήρα και τις δικές σου σωστά μελετημένες κινήσεις και ενέργειες . Έφυγες νωρίς τώρα που αυτή η γή σε χρειαζότανε. Δε πειράζει όμως γιατί άλλος αποφασίζει για αυτά. Αφήνεις πίσω σου μια τεράστια κληρονομιά.Κουράγιο εύχομαι στην οικογένεια σου Και ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!

 • Yiannis Papadopoullos March 26, 2014 - 10:24 am

  Sincere condolences to the family of Mr. Mitsopoulos. Unfortunately A significant loss to Cyprus.
  May god help the family tio overcome such a tragedy.

 • Μαρία Χρ. Θεριστή March 26, 2014 - 10:22 am

  Αποχαιρετούμε ένα Σπάνιο Έλληνα.

  Έφυγες, αφήνοντας πίσω σου ένα λυγμό.

  Το ανάστημα σου, γραφή ανεξίτηλη.

  Θα φυλάξουμε ακόμα, λέξεις, έννοιες και πράξεις σαν τις δικές σου.

  Για το μάθημα της ιστορίας.

  Κατερίνα μου κουράγιο.

 • Λουϊζα Μιχαηλίδου Αβρααμίδου March 26, 2014 - 9:53 am

  Καλό σου ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

 • Κατερίνα Μηνά March 26, 2014 - 9:46 am

  ΤΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  ΕΣΥ ΤΑΣΟ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΖΗΣΕΣ, ΕΝΕΠΝΕΥΣΕΣ ΚΑΙ ΩΘΗΣΕΣ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.
  ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ.
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ,ΧΑΡΑ ΜΟΥ, ΑΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ.

 • Alexia Christofi March 26, 2014 - 8:53 am

  Αγαπημένε μου Υπουργέ το κενό που άφησες πίσω σου δεν πρόκειται να αναπληρωθεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τον πόνο μου. Το Υπουργείο μας δεν είναι πλέον το ίδιο από τη στιγμή που έφυγες… Θα σε θυμάμαι πάντα για την πολιτική παιδεία σου, την ευαισθησία σου, την αίσθηση του χιούμορ σου και την ευγένεια σου… Ανέβασες τον πήχυ ψηλά και είναι δύσκολο να υπάρξει άλλος για να τον φθάσει, πόσο μάλλον να σε ξεπεράσει! Θα είσαι πάντα πρότυπο Ανθρώπου για μένα. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ γιατί ήδη έχεις πάρει μια θέση στην καρδιά μου. Η απουσία σου στο Υπουργείο μας είναι αισθητή, ήδη από τη μέρα που μετακινήθηκες, και πλέον είναι και υπαρκτή. Ορφανέψαμε Υπουργέ μου… Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ και θα τιμώ τη μνήμη σου ακολουθώντας όσα μου δίδαξες αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που γνωριστήκαμε. Σε αγαπάω Υπουργέ μου.

  Αλεξία Χριστοφή
  Διοικητικός Λειτουργός, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων

 • Αντρούλα Ευθυβούλου March 26, 2014 - 8:48 am

  Αγαπημένε μου Τάσο,

  Αν είναι αλήθεια ότι ο Θεός όποιον αγαπάει πολύ τον παίρνει γρήγορα κοντά του, τότε αυτό έκανε και σε σένα.
  Είχα την τύχη να συνεργαστούμε πολύ στενά για όσο καιρό ήσουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και να σε γνωρίσω πολύ καλύτερα, απ΄ ότι τα 10 προηγούμενα χρόνια που είμασταν συνάδελφοι.
  Η απόλυτη αγάπη σου προς το συνάνθρωπο και στην πατρίδα και η πίστη σου προς το Θεό ήταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου.
  Εύχομαι από καρδιάς ο Θεός να δίνει δύναμη στην Κατερίνα να μεγαλώσει τα δύο σας αγγελούδια, για να τα βλέπεις από ψηλά και να τα καμαρώνεις, όπως έκανες μέχρι σήμερα.
  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει αγαπημένε Τάσο.
  Αιωνία σου η μνήμη.

 • Lina Varnava March 26, 2014 - 8:33 am

  Θερμά συλλυπητήρια για την μεγάλη σας απώλεια.

  Λίνα Βαρνάβα
  Πρόεδρος & Μέλη Συμβουλίου Φιλοπτώχου Συλλόγου Αμμοχώστου

 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΓΚΕΛΗΣ March 26, 2014 - 8:31 am

  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΟΤΕΡΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΡΗ ,ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΓΕΡΩΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΕΥΑ.ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

 • ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΡΟΥ March 26, 2014 - 8:17 am

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΥΓΟΡΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΑΣΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΚΑΙ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ.

 • ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΥΣΠΟΣ March 26, 2014 - 8:08 am

  Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΗΚΟ Πάχνας, εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια για τον άδικο χαμό του Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου. Τα ειλικρινά μας συλληπητήρια εκφράζουμε και προς την οικογένεια του εκλιπόντα Υπουργού. Είθε ο Θεός να τους δίνει κουράγιο στις δύσκολες αυτές ώρες που περνούν. Αιωνία ας είναι η μνήμη του.

  Ο πρόεδρος ΔΗΚΟ Πάχνας,

  Ανδρέας Κούσπος

 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ March 26, 2014 - 8:01 am

  Συναγωνιστή Τάσο καλό σου ταξίδι. Μας έφυγες πολύ νωρίς. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνεις.
  Αιωνία σου υμνήμιν.

 • μυρτώπαπά March 26, 2014 - 7:49 am

  Η Κύπρος χρειάζεται κι άλλους νέους σαν τον Τάσο σε όλους τους τομείς. Ίσως αυτό να τονίζει το πέρασμα του από τη ζωή και η ξαφνική απώλειά του. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το κουράγιο στην οικογένεια του. Όταν ο χρόνος δαμάσει τον πόνο θα επικρατήσει η ομορφιά, και η χαρά της αγάπης

 • Αιμιλία Στυλιανού Μιχαήλ March 26, 2014 - 5:32 am

  Ο πιο φανερά έντιμος πολιτικός της νεότερης ιστορίας μας. Ενέπνεε το σεβασμό, την καλοσύνη, την εμπιστοσύνη και τη δικαιοσύνη.
  Η εικόνα του εξέπεμπε τον χαρισματικό πολιτικό και άνθρωπο, με το άστρο του να λάμπει ξεκάθαρα, χωρίς να χρησιμοποιεί τεχνάσματα πολιτικά – ψεύτικα.
  Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

 • antonitsa papaelia March 26, 2014 - 12:50 am

  tha ithela ki ego me tin sira mu na doso ta sillipitiria stin oikogeneia tou aksiotimou upourgou tasou mitsopoulou.o theos kai i panagia na sas dinoun dinami kouragio kai upomoni.den eine eukolo na xanis enan toso agapimeno prosopo su enan anthropo 48 xronon neon pou opos panta eixe tosa na profseri oso stin latreuti oikogeneia tou oso kai stin poli tou.exo hasi ki ego ton patera mu kai katalamveno ton pono sas.parakalousa tin panagia kai ton agio fanourio na ton kani kala alla fenete o theos ton pire konta tou gia to diko tou ergo pou fenete eine poli megalo.otan ton akouga kai ton evlepa ton thaumaza kai elega den eine mono politikos eine kai enas aplos anthropos me kardia kai katanoisi.gia emas kai olin tin kirpo den efiges taso mitsopoule tha eise panta stin skepsi mas kai sti kardia mas.athanatos aksios kai etoimos gia ola kalo su taksidi kai elafri to xoma pou the se skepazi.kai kati teleuteo sta agapimena padia tou tasou xara kai ari na prosexete tin manoula sas kai na tin stirizete giati esis eiste oli tis i zoi.kouragio
  .

 • Χριστίνα Γεωργίου March 26, 2014 - 12:40 am

  Αιωνία σου η μνήμη Τάσο Μητσόπουλε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.

 • Σταύρος Συνάπαλος March 25, 2014 - 11:47 pm

  Εμείς που μένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που υποφέρουν και θρηνούν. Και όσο πιο κοντινός είναι αυτός που φεύγει, τόσο εντονότερος και ο πόνος του χωρισμού. Κανένας μας δεν πονάει τόσο όσο πονούν αυτοί τη στιγμή οι δικοί του. Σε μερικές μέρες οι οερισσότεροι από μας θα το έχουμε ξεχάσει. Η σύντροφός του όμως και τα παιδιά του περισσότερο, δε θα τον ξεχάσουν ποτέ. Γιατί ήταν ο άνθρωπός τους και γιατί τους άφησε νωρίς και ξαφνικά, χωρίς να προλάβει να τους αποχαιρετίσει, να πει δυο λόγια στα παιδιά του και κυρίως να συνεχίσει να τους προστατεύει με την παρουσια του. Ας είναι λοιπόν η σκέψη και η φροντίδα μας σε αυτούς που έχασαν, σε αυτούς που χάσαμε, αλλά και στους δικούς μας παρόντες αγαπημένους γιατί και με αυτούς κάποτε οι ίδιοι θα χωριστούμε.

 • Chara Aristeidou March 25, 2014 - 11:03 pm

  Xthes to mesimeri i Kypros mas dextike sta splaxna tis, ena axio tekno tis, ton kalitero se ithos ki axies politiko anthropo tis, o opoios efige toso adoxa kai noris. kalo sou taxidi Taso Mitsopoule. as einai elafri to xoma pou tha se skepazei. kouragio stin agapimeni sou katerina kai ta dio sou angeloudia chara kai ari.

  OPOS APODIKTIKE KE ME TON TASO OI KALOI, AXIOI KI ENTIMOI ANTHROPOI DISTIXOS FEVGOUN NORIS SE AFTON TO TOPO.

 • Χρυσούλα Δ.Ευρυγένη March 25, 2014 - 10:54 pm

  Η σκέψη,η λύπη και τα δάκρυα μου είναι δύο μέρες τώρα με τον σπουδαίο άνθρωπο αυτόν και την οικογένεια του. Μία οικογένεια που δεν γνωρίζω, που με άγγιξε όμως βαθειά γιατί βίωσα κι εγώ προσωπικά την ίδια ιστορία είκοσιοχτώ χρόνια πριν. Δεχτείτε,σας παρακαλώ, τον σεβασμό και την αγάπη μου. Εύχομαι ο καλός Θεός να σας χαρίζει απλόχερα τη δύναμη, το κουράγιο και την υπομονή που χάρισε και σε μένα. Κύριε Άρη Μητσόπουλε, κυρία Κατερίνα ,Χαρά , Άρη, κυρία Ευαγγελία Μητσοπούλου η αγάπη του ανθρώπου σας και του Θεού θα είναι πάντα μαζί σας και με την πατρίδα του. Με τιμή, Χρυσούλα Δημητρίου Ευρυγένη.

 • Ειρήνη Γιώρκα March 25, 2014 - 10:45 pm

  Τιμή και δόξα σε όσους όρισαν στην ζωή τους να φυλάνε Θερμοπύλες… και εσύ Τάσο είσουνα ένας απο αυτούς τους ανθρώπους. Φύλαγες με τον καλύτερο τρόπο τις θερμοπύλες των αξιών και της ηθικής! Αιωνία σου η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει!

 • Ευτυχία Δουκάκου March 25, 2014 - 10:38 pm

  Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τάσου και στην Κύπρο που έχασε αυτό τον θαυμάσιο άνθρωπο και πολιτικό.
  Αιωνία σου η μνήμη Τάσο μας και καλό ταξίδι.

 • Στελλα Βιολαρη March 25, 2014 - 10:13 pm

  Ο απλος,οταπεινος οπατριωτης Τασος μας….Δυστυχως ο θεος θελησε να σε παρει κοντα του πολυ νωρις…Δεν προλαβες να κανεις αυτα που ηθελες,αλλα ετσι ειναι παιρνει κοντα του νωρις τους καλους….Να πας στο καλο Τασο της Κυπρου και της Ελλαδας και να ξερεις οτι δεν θα σε ξεχασουμε ποτε,θα σ εχουμε παντα στην καρδια μας…Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που σε σκεπαζει και κουραγιο και δυναμη στην αγαπημενη σου Κατερινα και στα δυο υπεροχα σου παιδια Χαρα και Αρη…Αιωνια σου η μνημη…

 • Christiana Melodia March 25, 2014 - 9:57 pm

  Ήσασταν από τους λίγους πολιτικούς μας που θαύμαζα, για το ήθος και την ειλικρίνια που εκπέμπατε.
  Η Κύπρος έχασε έναν από τους καλύτερους που είχε. Η θλίψη είναι μεγάλη για όλους μας…Αιώνια η μνήμη σας.

  Τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια και στους αγαπημένους του.

 • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΟΥΠΡΑΣ March 25, 2014 - 9:51 pm

  ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ : Ο άνθρωπος που τίμησε τον άνθρωπο . Ο υποδειγματικός πολιτικός που προίκισε την πολιτική με αυτά που είχε τόση ανάγκη : Τη σοβαρότητα , την εντιμότητα, την ειλικρίνεια , την προσήλωση στο μέτρο , το ανώτερο ήθος και την πολιτισμένη συμπεριφορά . Ο καλύτερος φόρος τιμής στην ιερή του μνήμη θα είναι η τήρηση αυτών των αρετών στην πράξη , όχι μόνο στα λόγια , στην πολιτική ζωή του τόπου.
  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΟΥΠΡΑΣ

 • ANNITA PETROU March 25, 2014 - 9:13 pm

  ¨Ήσουν πρότυπο Πολιτικού Ανδρός. Και αυτό τα λέει όλα. Στο καλό. Αιωνία σου η μνήμη.

 • k March 25, 2014 - 9:10 pm

  Den se gnwriza mexri pou akousa to tragiko peristatiko. Pragmatika I psiximou gemise apo pono. S euxomai twra pou eise sto pragmatiko Kosmo na exeis mia thesi dipla sto theo. I ginaika sou kai Ta paidakia sou na kanou kouragio.. einai poli diskolo auto p tous sinivike. To mono pou mporou na kanou einai na dinou kouragio o enas ston allo….aionia s I mnimi kai as einai elafri to xwma p se skepazi.. kalo s taxidi.

 • Παναγιώτης Καραβάς March 25, 2014 - 9:10 pm

  Τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του αγαπητού Τάσου Μητσόπουλου.Είχα τη τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά. Μου έκανε πάντοτε εντύπωση με πόσο σεβασμό απευθυνόταν σε κάθε συνομιλητή του.Έφυγε την ώρα που η πατρίδα μας τον χρειαζόταν.Ας ελπίσουμε ότι οι υπόλοιποι πολιτικοί μας,διαπιστώνοντας πως ο κόσμος εκτίμησε τις αρετές του αείμνηστου Τάσου, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Κουράγιο στην οικογένεια του.Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ.
  Παναγιώτης Καραβάς
  Αντιπρόεδρος Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου

 • Χαράλαμπος (Μπάμπης) Χαραλάμπους March 25, 2014 - 8:29 pm

  Κρίμα στον άνδρα που έφυγε, κρίμα στην Κύπρο που τον έχασε. Αιωνία η μνήμη του παρά Θεώ και παρ’ ανθρώποις. Ο Θεός να δίνει κουράγιο στην οικογένειά του.

 • Πιέρος Γεωργίου March 25, 2014 - 7:56 pm

  Αιωνία η μνήμη σε ένα τίμιο πολιτικό.
  Φωτεινό παράδειγμα για όλους.

 • michalis iosif March 25, 2014 - 7:50 pm

  Aiwnia tou I mnimi as einai elafri to xwma pou tha ton skepazei.
  San simpolitis mou, tha eisai gia panta stin kardia mou.

 • ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΥΡΙΜΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ March 25, 2014 - 7:31 pm

  Αγαπητέ φίλε Τάσο καλό σου ταξίδι.
  Η απουσία σου είναι αισθητή όχι μόνο στους δικούς σου, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνισμό.
  Αιωνία σου η μνήμη!

 • Christina Kombou March 25, 2014 - 7:18 pm

  Τασό Μητσόπουλε..η θέση σου στον παράδεισο είναι πλέον γεγονός…Αιωνία σου η μνήμη!

 • ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ March 25, 2014 - 7:14 pm

  Καλο σου ταξίδι Αξιε Ανθρωπε Τασό Μητσόπουλε!
  Λάμπρυνες με την παρουσία σου τον τόπο μας.
  Αιωνία σου η μνήμη…

 • Δημήτριος Γεωργίου March 25, 2014 - 7:00 pm

  Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν τον αείμνηστο Τάσσο για την ακαιρεότητα του χαρακτήρα του ,την άρτια κατάρτηση του στην πολιτική ,την απέραντη ανθρωπιά του ,την ταπεινοφροσύνη του .Πολύ σπάνια συναντάς τέτοιους ανθρώπους στην σημερινή εποχή που να συνδειάζουν όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά.Έφυγες πολύ γρήγορα και είχες να προσφέρει πολλά τόσο στην οικογένεια σου όσο και στην πατρίδα που αγαπούσες πολύ.
  Καλό ταξίδι Τάσσο και άς είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.

 • maria March 25, 2014 - 6:38 pm

  Καλό Παράδεισο Τάσο της Κύπρου. Σε ευχαριστούμε που υπόδειξες το πολιτικό ήθος, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, τον πατριωτισμό στην πολιτική ζωή της ταλαίπωρης Κύπρου. Θεωρούσαμε ότι είναι αδύνατο να συνυπάρχουν αυτές οι αξίες στην πολιτική. Και όμως ήσουν ο πολιτικός που έκαμε όλα τα πιο πάνω βίωμα του και κέρδισες την ειλικρινή εμπιστοσύνη και εκτίμηση του λαού. Ησουν με λίγα λόγια ο αδιαμφισβήτητος λόγος που αναζητούσε ο πολίτης για να εμπιστεφθεί με την ψήφο του. Ελπίζουμε να μπολιαστούν οι πολιτικοί μας από το ζωντανό παράδειγμα σου, το ταπεινό σου φρόνημα και άμα ξεπεράσουμε τις μικρότητες μεταξύ μας, τότε όλες οι κρίσεις είναι δυνατόν να ξεπεραστούν.

 • Τώνια Ματσουκάρη March 25, 2014 - 6:07 pm

  Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.
  Καλό σου ταξίδι. Ας είναι ελαφρύ το ιερό χώμα της Κύπρου που θα σε σκεπάζει.
  Αιωνία σου η μνήμη Τάσο Μητσόπουλε

 • Ειρήνη Τέκκη March 25, 2014 - 6:01 pm

  Ο άνθρωπος, που στο γαλήνιο βλέμμα του καθρεφτίζονταν: η εκ φύσεως ευγένεια, το όραμα και τα ιδανικά… Ο λόγος σου, έμοιαζε με νερό κρυστάλλινο που κυλάει φυσικά και αβίαστα… Λόγος ουσιαστικός και συμπυκνωμένος…Κρίμα, και πάλι κρίμα… Πόσο φτωχότερη έμεινε η Κύπρος…Μακάρι το ήθος σου και η ανθρωπιά σου, να γίνουν για μας παράδειγμα, για να αλλάξουμε τη ζωή μας λίγο προς το καλύτερο… Καλό σου ταξίδι, Τάσο Μητσόπουλε… ήσουν ένας σπάνιος, Μεγάλος Άνθρωπος…

 • Μιχαλάκης Ζαμπέλας, πρώην Δημαρχος Λευκωσίας. March 25, 2014 - 4:45 pm

  Δεν ήσουν στη παρέλαση σήμερα 25/3/2014 φίλε Υπουργέ Τάσο Μητσόπουλε. Έφυγες μακριά από τον κόσμο που σε θαύμαζε και που σε αγάπησε. Καλό σου ταξίδι. Η τραγωδία του άδικου χαμού σου είναι πολύ μεγάλη. Η προσφορά σου στο τόπο από οποιανδήποτε θέση και αν κατείχες είναι ανεκτίμητη και το μεγαλείο της ψυχής σου πρωτόγνωρο. ¨Ήσουν πρότυπο Πολιτικού Ανδρός. Και αυτό τα λέει όλα. Στο καλό. Αιωνία σου η μνήμη.

 • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ March 25, 2014 - 4:17 pm

  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΓΛΑΥΚΟ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΟΥ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.

 • Χρήστος Σόλωνος March 25, 2014 - 3:46 pm

  Αιωνία σου η μνήμη Τάσο.Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια σου.

 • Χρίστος Παναγιώτου March 25, 2014 - 3:20 pm

  Ευχομαι η παρακαταθήκη ΗΘΟΥΣ που άφησες να γίνει παράδειγμα σε όσους θέλουν να πολιτέυονται και να αποκαλούνται πατριώτες. Πολλοί το σκέφτηκαν και εγώ ανάμεσα τους, οτι είσουν ο ικανότερος των νέων πολιτικών του τόπου και σίγουρα είχες πολλά περισσότερα να προσφέρεις ακόμα στον τόπο μας. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον αδόκητο χαμό σου. Αιωνία η μνήμη σου μεγάλε ΤΑΣΟ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟ.

 • Σταμάτης Μαύρος March 25, 2014 - 2:58 pm

  Τάσο μου
  είσαι ο Άνθρωπος που τίμησε την αποστολή του,ακέραιος,έντιμος,ιδεολόγος,του μέτρου και της υπευθυνότητας.Υπόδειγμα μιας ολόκληρης γενιάς .
  Εργατικός,ανιδιοτελής,ακούραστος και παθιασμένος με την Ελλάδα και την Κύπρο.
  Μια μεγάλη απώλεια για την πατρίδα,την οικογένεια σου,και τους φίλους σου, που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν.
  Όλοι εμείς που εργαστήκαμε μαζί σου θα σε θυμόμαστε και θα σε προσμένουμε …Άνθρωποι σαν εσένα δεν φεύγουν ποτέ.

 • MARGARITA MANIORI March 25, 2014 - 2:31 pm

  POLI MEGALI OI APOLIA MAS, KAI POLI FTOXOTERI OI KYPROS MAS TORA POU XASAME ENAN POLI SPOUDAIO ANTHROPO. TO DIAMANTI MAS.KALO PARADISO KAI NA MAS PROSEXIS APO EKEI PSILA POU EISAI TORA,MAZI ME TON EPIISIS AGAPIMENO MAS GLAFKO CLERIDE.AIONIA SOU H MNHMH

 • Γαλάτεια Αγαθοκλέους March 25, 2014 - 1:21 pm

  Αγαπημένα μας Τάσο Μητσόπουλε,
  Αν και δεν σε ήξερα προσωπικά, δέος και θαυμασμό αισθανόμουν κάθε φορά που σε έβλεπα. Ήρθες στο χώρο εργασίας μου και σε είδα τυχαία. Είδα το Μητσόπουλο – τους είπα: Είναι ένας λεβέντης! Φως! είναι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό. Ένας ταπεινός γίγαντας, ένας σεμνός άνθρωπος, ένας ανδρειωμένος, που ξεχειλίζει με φως. Το φως σου δεν θα σβήσει ποτέ, γιατί ζεις και θα είσαι πάντα στις καρδιές μας. Πόσο όμορφό είναι που υπάρχεις! Μας ένωσες! Πάνε χρόνια να νιώσω αίσθημα συλλογικότητας και ενότητας – ίσως να μην το ένιωσα ποτέ. Σ΄ ευχαριστούμε πολύ. Η Άνοιξη δεν θα είναι ποτέ η ίδια, γιατί τώρα η Άνοιξη είναι εσύ. Το όνομά σου συνώνυμο της Ανάστασης που όλοι αναμένουμε καρτερικά. Καλή Ανάσταση λοιπόν … και μέχρι τότε, καλά να περνάς εκεί στον Παράδεισο. Αιωνία σου η Μνήμη.

 • Παναγιωτα March 25, 2014 - 1:16 pm

  XASAME ENAN KATAPLIKTIKO ANDRA ESTO KI AN DEN TON GNORISA KATALAVA POSO KALOS AN8ROPOS EINAI
  KALO TAXIDI TASO….AIONIA SOU H MNHMH…

 • Δημητρης Χριστοδουλου March 25, 2014 - 12:58 pm

  Αγαπητε Τασο. Η πατριδα μας εμεινε πολυ φτωχοτερη. Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που σε σκεπαζει.Αιωνια σου η μνημη.

 • Aristodimou Helen March 25, 2014 - 12:45 pm

  Ο θεός ας αναπαύσει τη ψυχή σου και εύχομαι να είναι εύκολος ο δρόμος προς την αγκαλιά της Παναγιάς που τόσο αγάπησες , εύχομαι επίσης συλλυπητήρια δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια σου

 • Μαριάννα Α. March 25, 2014 - 12:30 pm

  Τάσο, με το ήθος και την αξιοπρέπειά σου, ήσουν το παράδειγμα του έντιμου πολιτικού. Ήσουν ο αριστοκράτης της πολιτικής ζωής της Κύπρου αλλά ταυτόχρονα κοντά στο κάθε απλό Κύπριο πολίτη. Η Κύπρος σε στερήθηκε νωρίς, ενώ είχες ακόμη τόσα πολλά να προσφέρεις… Ο Θεός σε θέλησε κοντά του, γιατί ήξερε ότι είσαι χαρισματικός. Ας δώσει λοιπόν δύναμη στη Κατερίνα να σηκώσει το Σταυρό της αλλά και στα δυο παιδιά σου, στα οποία έχεις μεταλαμπαδεύσει το ήθος και την εντιμότητά σου. Καλό σου ταξίδι, Τάσο, και σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες τι σημαίνει να είσαι σωστός άνθρωπος, γνήσιος πατριώτης και πιστός στις αξίες και στα ιδανικά σου!

 • Giorgos Papaleontiou March 25, 2014 - 12:18 pm

  Εισουνα και θα είσαι το πρότυπο πολιτικού ηγέτη ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει λεβεντόπαιδο Τάσο μας.

 • Παναγιώτης Αρσαλίδης March 25, 2014 - 12:04 pm

  Αγαπητέ Τάσο. Δυστυχώς η μοίρα σου έπαιξε άσχημο παιγνίδι. Έφυγες από τη ζωή αρκετά ενωρίς αφήνοντας πίσω ανεκπλήρωτο το όραμά σου. Όμως μας αφήνεις μια τεράστια κληρονομιά. Την ιδιοτέλεια σου, την ταπεινότητα τη σοβαρότητα του λόγου σου. ‘Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Ήσουν ένας άξιος και τίμιος πολιτικός. Ακόμα και οι <> σου το αναγνωρίζουν και σε σέβονται.

  Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

  Καλό σου ταξίδι. Ας είναι ελαφρύ το ιερό χώμα της Κύπρου που θα σε σκεπάζει.

  Αιωνία σου η μνήμη Τάσο Μητσόπουλε.

 • Ευάγγελος Κυρκιλλης March 25, 2014 - 11:54 am

  Για τον Άρχοντα της πολιτικής και της κοινωνίας, τον Άρχοντα όλων των Αρετών, ο πρόωρος χαμός του ας παραδειγματίσει όλους εμάς τους Συναγερμικούς και ιδιαίτερα τους πολιτικούς της μεγάλης μας παράταξης.
  Αιωνία σου η μνήμη. Καλο σου Ταξίδι και καλό Παράδεισο.

 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ March 25, 2014 - 11:54 am

  ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ…ΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΕΦΥΓΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΔΕ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΠΟΤΕ!

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ

 • ACHDAC March 25, 2014 - 11:40 am

  O Σύνδεσμος Συγγενών Καρδιοπαθειών (εκ γενετής) Εφήβων και Ενηλίκων Κύπρου εκφράζει τα ειλικρινή του Συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του Τάσου Μητσόπουλου. Η γνωρισμία μας άρχισε πριν την υπουργοποίηση του στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Με την Υπουργοποίηση του λύσαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που μας ταλαιπωρούσε. Η ευγένεια με την οποίο μας χαιρέτισε και οι στήριξη του για να το πρόβλημα των 2χρόνων ήταν καταλυτική. Ο σεβασμός που έδειξε όταν μιλούσε με τον οποιονδήποτε και ιδιαίτερα τους ασθενείς ήταν συγκοινητική.

  Δυστυχώς δεν προλάβαμε να συνεχίσουμε μαζί στο Υπουργείο Άμυνας το πρόγραμμα πρόληψης των Εθνοφρουρών. Θα θέλαμε όμως να στο αφιαιρώσουμε απο καρδιάς. Σ’ευχαριστούμε και πάλι. Αιωνία σου η Μνήμη. Καλό ταξείδι.

 • Δρ. Πέτρος Μ. Καρεκλάς March 25, 2014 - 11:38 am

  Με την απώλεια του Τάσου μας το πολιτικό κεφάλαιο αυτού του τόπου έχει σμικρύνει. ¨Ηταν ενας πολιτικός υψηλών προδιαγραφών και άνθρωπος πρότυπο για την κυπριακή νεολαία. Αιωνία ας είναι η μνήμη του!

 • Φρυνη Παπαδοπουλου March 25, 2014 - 11:24 am

  ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΩΝΙΩΤΗΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΓΓΑΛΙΑ.ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕ ΕΣΥ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Κ Ρ Α Τ Η. ΟΤΙ ΩΡΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΝΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

 • ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΥ March 25, 2014 - 11:13 am

  ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΗΧΕ.ΑΣ ΕΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ

 • Νικόλας Χαραλάμπους March 25, 2014 - 11:12 am

  Φίλε Τάσο,

  Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες υπήρξες σε όλη την πολιτική σου πορεία παράδειγμα πολιτικού με ήθος και ευπρέπεια. Η πραότητα του χαρακτήρα σου και η προθυμία σου να βοηθήσεις τους συνεργάτες και φίλους σου σε κατέτασσε στην κατηγορία των μοναδικών ανθρώπων, ήξερες να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, πάντα με ευγένεια και ηπιότητα. Ήμουν και εγώ ένας φίλος και συνεργάτης που έλαβε την στήριξη και την βοήθεια σου.

  Πάντα πρώτος στις επάλξεις στάθηκες αληθινός χαλκέντερος, ακούραστος, ακαταπόνητος, μοναδικός και ανεπανάληπτος. Υπήρξες αναμφίβολα μία ολόλευκη λαμπάδα στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Το κενό που αφήνει o θάνατός σου είναι δυσαναπλήρωτο.

  Ζήσαμε μαζί όμορφες στιγμές μέσα από τον κοινό μας αγώνα στον Δημοκρατικό Συναγερμό, του οποίου υπήρξες ένας από τους λίγους που θα θυμούνται πάντα. Θα θυμάμαι πάντα την επιβλητική παρουσία σου, τη φλόγα και τον ενθουσιασμό σου, την πίστη σου και πάν’ απ’ όλα την ανυποχώρητη χαλύβδινη επιμονή σου αναφορικά με την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων, που αφορούσαν όλο τον Ελληνισμό.

  Αγαπημένε φίλε Τάσο χωρίς τη δική σου παρουσία το κόμμα μας θα είναι φτωχότερο, η Κύπρος μας θα είναι φτωχότερη, ο Ελληνισμός θα είναι φτωχότερος … Κι εγώ χάνω ένα πολύτιμο συνεργάτη και φίλο, έναν φίλο που ήξερε να τιμά, να σέβεται, να αφιερώνεται και να αγωνίζεται για τον απλό καθημερινό άνθρωπο.

  Είθε τα λίγα αυτά λόγια μου να συνοδεύουν μνήμη σου αλησμόνητε φίλε Τάσο.

  Νικόλας Χαραλάμπους
  Δημοκρατικός Συναγερμός Ελλάδας

 • Αστέρας Μενεού 1958 March 25, 2014 - 10:26 am

  Αιωνία σου η μνήμη Κύριε Τάσο Μητσόπουλε… Η ομάδα μας εκφράζει την βαθύτατη της θλίψη για τον άδικο χαμό σου.

 • Ανδρέας Χέτας March 25, 2014 - 10:18 am

  Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε, συγγενή, άνθρωπε, πολιτικέ..

 • Τάσος Χατζηγιαννακού March 25, 2014 - 10:14 am

  Αιωνία σου η Μνήμη φίλε Τάσο.
  Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογενεία.
  Οικ. Τάσου Χατζηγιαννακού

 • Ανδρεστίνος Παπαδόπουλος March 25, 2014 - 10:14 am

  Τάσος μας αγαπμένε.
  Σ’έκλαψε όλη η Κύπρος. Και δικαίως, γιατί ήσουν ο τηλαυγής φάρος που φώτιζε το έρεβος της πολιτικής των σκοπιμοτήτων και των κομματικών παρεμβάσεων. Ποιος θα ξεχάσει τον νέο που με την καλοσύνη, το χαμόγελο, την ευγένεια, την σεμνότητα, την νηφαλιότητα, και την ανθρωπιά του σαγήνευε; Ποιος δεν έχει εντυπωσιαστεί από το άμεμπτο ήθος σου, την ευαισθησία και το πάθος σου για δουλειά; Ποιος δεν πρόσεξε πως κάθε σου ενέργεια ήταν μια πρόκληση για κατάθεση ψυχής; Ήσουν ένας άνθρωπος ξεχωριστός, προικισμένος με πλούσιες αρετές και πολλά χαρίσματα, που θήρευε την απλότητα, το μέτρο, το “μηδέν άγαν”. Μια προσωπικότητα, ενωτικό γνώρισμα της οποίας ήταν η ποικιλία, η διαφοροποίηση, η αντιμέτρηση, η σύγκριση, ο αγώνας. Ο πόθος σου για το άπειρο σε ώθησε να υπερπηδήσεις το πεπερασμένο, σε μια προσπάθεια της ζωής σου να ουσιωθεί και να επιτύχει αυτό που αποτελεί τον έσχατο λόγο κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.
  Έτσι καθιερώθηκες στην συνείδηση μας, αφού ενσάρκωσες την ρωμαλέα προβολή αυτού ακριβώς του στοιχείου, αξιώνοντας προβάδισμα τιμής.
  Σαν πρότυπο πολιτικού και ενάρετου Χριστιανού που ήσουν, ευχή μου είναι να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση ευγενικέ ευπατρίδη.
  Αιώνια σου η μνήμη.
  Ανδρεστίνος Ν. Παπαδόπουλος
  Πρέσβη ε.τ.

 • Φραγκισκος Φράγκος March 25, 2014 - 10:11 am

  Καλό σου ταξίδι μοναδικέ μου φίλε. Αβάσταχτος ο πόνος και ενα μεγάλι ΓΙΑΤΙ να φύγεις τόσο πρόωρα απο την ζωή.Είσουν , είσαι , και θα παραμείνεις πάντοτε μοναδικός .

 • Pavlos Metaxas March 25, 2014 - 10:08 am

  Φιλε Τάσο. Αιωνία σου η μνήμη. Κατερίνα μου. Μπορεί να έχει χρόνια να τα πούμε αλλά η φιλία μας είναι σταθερή στο χρόνο. Δύναμη. Τα παιδιά σου σε χρειάζονται.

 • ΧΡΙΣΤΟΣ Γ. ΤΣΑΝΟΣ March 25, 2014 - 9:58 am

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ
  ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ
  ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΦΥΓΕ
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΑΣΟ.

  ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

 • Angelos Tsingis March 25, 2014 - 9:55 am

  Τα ειλικρινή συλληπητήρια μας,

  Οικογένεια Άγγελου Τσίγκη

 • Νεόφυτος & Νικη Χ¨Αλεξάνδρου March 25, 2014 - 9:55 am

  Αγαπημένε μας Τάσο
  Άπιαστος ο πόνος και η οδύνη που έχει προκαλέσει ο πρόωρος και άδικος θάνατος σου. Όμως ο δικός σου εμβολιασμός και η παρακαταθήκη που μας έχεις αφήσει στα κοινωνικά, Πολιτικά, Θρησκευτικά και οικογενειακά δρώμενα ας είναι η πυξίδα και ο φάρος ή αυτή η μικρή ηλιαχτίδα φωτός , σε έλους εμάς , και για όλες τις επόμενες νεες γενεές για ένα καλύτερο μέλλον στην αγαπημένη μας Κύπρο, στην όποια είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε.
  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει
  Αιωνία σου η μνήμη
  Οικ. Νεόφυτος & Νίκη Χ¨Αλεξάνδρου
  παφος.

 • Βασιλικη March 25, 2014 - 9:54 am

  Χωρις να σε γνωριζω ηξερα κ ενιωθα οτι εισαι η εξαιρεση των πολιτικων λογω του πλατιου χαμογελου σου!
  Και σαν συζυγος και πατερας ημουν σιγουρη οτι ησουν θαυμασιος και η εξαιρεση στην σημερινη κοινωνια που δεν σεβεται τον θεσμο της οικογενειας…αυτο μου επιβεβαιωσε χθες η κορη σου που μολις 14 χρονων ηταν αξια θαυμασμου για τον λογο της!
  Λυπαμαι πολυ που εφυγες τοσο νωρις……Καλο ταξιδι…Αιωνια η μνημη σου

 • Νεόφυτος & Νικη Χ¨Αλεξάνδρου March 25, 2014 - 9:53 am

  Αγαπημένε μας Τάσο
  Άπιαστος ο πόνος και η οδύνη που έχει προκαλέσει ο πρόωρος και άδικος θάνατος σου. Όμως ο δικός σου εμβολιασμός και η παρακαταθήκη που μας έχεις αφήσει στα ας είναι η πυξίδα και ο φάρος ή αυτή η μικρή ηλιαχτίδα φωτός σε έλους εμάς , και για όλες τις επόμενες νέες γενεές, για ένα καλύτερο μέλλον στην αγαπημένη μας Κύπρο, στην όποια είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε.
  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει
  Αιωνία σου η μνήμη
  Οικ. Νεόφυτος & Νίκη Χ¨Αλεξάνδρου
  Πάφος.